モデル・斉藤アリスが英語と日本語で東京を案内! Alice’s TOKYO Walk vol.29〈Taiyaki Syaraku〉at Asakusa LEARN 2019.03.01

「あれ?こんなお店あったっけ?」馴染みのエリアから少し足を伸ばせば、そこには私の知らないTOKYOがたくさん。そんなまだ見ぬTOKYOとの出会いを求めて、お散歩へ出かけました。

“Oh...I never knew there was a place like this!”
If I go a little farther from my favorite areas, there is so much more TOKYO that I haven't yet found. So, I go out in search of new discoveries.

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都内最古のお寺「浅草寺」のある浅草へやってきました。最近はインバウンド需要の⾼まりで、ますます⼈気上昇中。年間3,000万以上の⼈が訪れています。

I went to Asakusa, where the oldest temple in Tokyo is. Recently more and more people come here from overseas, more than 30 million in a year.

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⾔問通りを歩いていると、何やら⾹ばしい⾹り。誘われるまま歩みを進めると、熱にかけられる鋳物にたどり着きました。これは⼀体?

When I walk down Kototoi Street, I smell something sweet and savory. I followed the smell and I found something being cast in a fire.

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あ、この形!みなさん、わかりましたよね?⽇本の定番お菓⼦といえば、たい焼き。⼀つ2kgもある焼き型はかなりヘビー。両⼿で⽀えるだけで精⼀杯。

Do you know what this is? It's a traditional Japanese pastry, Taiyaki. Each mold weighs 2 kg so I can barely hold onto it even with both hands.

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焼いてくれるのは、⽣まれも育ちも浅草の吉野喜⼀郎さん。粒あんをたっぷり尻尾まで乗せたら、華麗な⼿さばきで焼き型10丁を操ります。

The owner, Mr. Yoshino, was born and raised in this town. Using his expertise knowledge and skill, he fills 10 taiyaki molds all the way to the tail with sweet redbean paste.

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わぁ、美味しそう! ⼿間暇かけて1匹ずつ焼いていく昔ながら江⼾前スタイル。上⼿に焼けるまで、相当時間がかかりそうだなぁ。熟練の職⼈技にあっぱれ!

Looks delicious! In the traditional Edo-style, he makes each taiyaki one by one. It takes a lot of time and effort to master this skill. What an expert!

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焼きたてのアツアツをいただきまーす。パリっとした⾷感の薄い⽪の中には、⽢さ控えめの⼗勝の粒あんがぎっしり。これで⼀個140円はお買い得!

Bon appetit! It's fresh and hot. Inside the light and crispy exterior, it is jam-packed with sweet red bean paste from Tokachi. They are a steal at only 140 yen each.

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お持ち帰りもいいけど、お店の前の縁側で⾷べる出来⽴ては格別。浅草寺でお参りを済ませたあとは、めでたいスイーツでますます運気アップしてみては?

Takeout is ok, but eating on the bench in front of the shop is the way to go. After praying at Sensoji Temple, I recommend stopping by the shop to get taiyaki because it's considered a lucky food in Japan.

〈たい焼 写楽〉

■台東区浅草3-9-10 キャピタルプラザ浅草1階
■03-3873-3453
■11:00〜18:00 月休

〈Taiyaki Syaraku〉
■Taito-ku Asakusa 3-9-10
■Closed: Monday
http://taiyakisharaku.com/

☆Vol.28〈Edo-Miyageya Takahashi〉at Kiyosumi-ShirakawaClick here!

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