モデル・斉藤アリスが英語と日本語で東京を案内! Alice’s TOKYO Walk vol.31〈Los Barbados〉at Shibuya
「あれ?こんなお店あったっけ?」馴染みのエリアから少し足を伸ばせば、そこには私の知らないTOKYOがたくさん。そんなまだ見ぬTOKYOとの出会いを求めて、お散歩へ出かけました。
“Oh...I never knew there was a place like this!”
If I go a little farther from my favorite areas, there is so much more TOKYO that I haven't yet found. So, I go out in search of new discoveries.
やってきたのは渋谷と代々木公園のちょうど真ん中あたりに位置するアフリカ料理店「ロスバルバドス」。私の著書「ときめきカフェめぐり」にも載せた大好きなお店をHanako読者の皆さんにだけこっそり教えちゃいます。
Los Barbados is an African restaurant located right in the middle of Yoyogi Park and Shibuya. I included this place in my book, and I also want to pass on this secret place to my readers as well.
店内にはカウンター席が8つ。お店を営むのは、コンゴでベーシストとして音楽活動もしてきた上川大助さんと奥様のまゆみさん。パリの移民街で出会ったレバノン料理に魅せられて、このお店をはじめたそう。
There are 8 counter seats. The owner, Daisuke Kamikawa played bass in the Congo and runs the restaurant with his wife, Mayumi. They fell in love with Lebanese food in Paris and opened this shop together.
店内にはコンゴのリンガラポップスが流れ、壁一面にはカラフルなアフリカンアートが飾られています。この空間にいるだけで陽気な気分になれるのも、ここが好きな理由の一つ。
They play Lingala pop from the Congo, and the walls are decorated with colorful African art. One reason I like this place is that I can feel cheerful just by walking in.
私の一押しはランチのベジタリアンマッツァ。中東レバノンの惣菜の盛り合わせです。上から時計回りにタブーレ(クスクスのサラダ)、ファラフェル(ひこよ豆のコロッケ)、フムス(ひよこ豆のペースト)、紫キャベツのマリネ、キャロットラペ、オクラのレバノン風煮込み。
This is my most recommended dish, vegetarian matzah. It's an assortment of side dishes from Lebanon. Clockwise from the top, couscous, falafel, hummus, marinated red cabbage, marinated carrot, and boiled okra with tomato.
ピタパンにぎゅうぎゅうに詰め込んだら、お皿の中央にある豆乳ヨーグルのソースをプラス。「豆の料理と酸味の効いたソースは合うんですよね。」と上川さん。辛いのが好きな人はハバネロソースにもチャレンジしてみて。
After stuffing the pita bread full, you top it off with soy yogurt. Ms. Kamikawa said "Beans go well with sour sauce, don't they?" It you like spicy food, please try the habanero sauce.
ん〜!たまらん。コロッケのサクッとした食感とお豆のホクホク感。そしてスパイシーさがなんとも癖になるんです。
I can't get enough! The crunchy croquette and the soft beans with a bit of spice is so addictive.
アフリカの珍しいお酒がたくさんあるのもポイント。私が必ず頼むのはマディラ島のワイン。酒精強化ワインだから甘くてグイグイいけちゃうけど、度数は高めなのでご注意あれ。あっという間にいい気分♪
Another reason I like this place is they carry rare African alcohol. I always order Madeira wine. It's a kind of fortified wine, so it's sweet and easy to drink. Try not to get too drink!
〈Los Barbados(ロス・バルバドス)〉
■渋谷区宇田川町41-26 パピエビル104
■03-3496-7157
■12:00〜15:00、18:00〜22:00 日休
■Shibuya-ku Udagawa-cho 41-26
■Closed: Sunday
■http://www7b.biglobe.ne.jp/~los-barbados/
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