モデル・斉藤アリスが英語と日本語で東京を案内! Alice’s TOKYO Walk vol.20〈adito〉at Komazawa

LEARN 2018.08.19

「あれ?こんなお店あったっけ?」馴染みのエリアから少し足を伸ばせば、そこには私の知らないTOKYOがたくさん。そんなまだ見ぬTOKYOとの出会いを求めて、お散歩へ出かけました。

“Oh...I never knew there was a place like this!”
If I go a little farther from my favorite areas, there is so much more TOKYO that I haven’t yet found. So, I go out in search of new discoveries.

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見てください、この大きなイチヂクサンド。私の顔の半分はありそう。大きい…というか分厚い!その厚さ、なんと7㎝超え。でも「大きくて食べられるかな?」という心配は無用。大部分がフルーツなので、瑞々しくってペロッと完食しちゃいました。

Check out this huge fig sandwich. It's as big as half of my face. Actually, it’s not so much big as it is thick. Over 7㎝! However, you don't have to worry about being able to finish it because it's mostly fruit.

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〈アヂト〉は駒沢にある2階建てのカフェ。名前の通り、秘密基地を思わせるいなせな佇まいです。外観からインテリアまで、全てオーナーさんのフルオーダーというから驚き。

"adito" is a two story cafe in Komazawa. As the name says, it looks like a secret hideout. The owner designed and constructed the entire building inside and out.

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特にこだわったのはイス。小学校のイス、車のシートなど、席によってテーマがあります。ちなみにこの席は、銀座にある高級クラブのベンチソファーをイメージ。映画「GANTZ(ガンツ)」のロケ地にもなっています。

She was especially particular about the seats. Each one has its own theme, for example: school desks, car seats, etc. This one is inspired by high-end hostess clubs in Ginza. It was used to film a scene in the movie "GANTZ".

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ここで絶対食べたいのは、旬の国産フルーツを使ったフルーツサンド。茨城産イチゴ“いばらキッス”に合わせるのは、練乳、アマレット、マスカルポーネのクリーム。生クリーム単体だとフルーツの濃厚さに負けてしまうので、それぞれのサンドに合わせてクリームを手作りします。

You must have the seasonal fruit sandwiches. This one is made with strawberries from Ibaraki, condensed milk, amaretto, and mascarpone. To make sure that the whipped cream isn't overpowered by the fruit, they make a unique cream for each sandwich.

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みかんの大トロ‟せとか”だって、丸ごとサンドしちゃいます。「フルーツを切らずにそのまま頬張ったときのダイナミックさを味わってほしい」という想いから、このスタイルにたどり着いたとか。

This is the king of oranges,"setoka". They use one whole orange for every sandwich. They decided on this sandwich style in order to convey how delicious the fruit is whole.

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今年の9月まで食べられる「大人が恋するイチヂクサンド」。イチヂクに合わせるのは生クリーム、蜂蜜酒、スパイスをミックスしたマスカルポーネクリーム。

The fig sandwich is available until September of this year. They use fig, whipped cream, honey wine, spices, mascarpone, and so on.

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ほかにも桃、かざま栗、焼き芋、洋梨、シャインマスカットなど、季節によって色んなフルーツが登場。フルーツサンドは前日までの予約が必要なので、電話を忘れないでね!

They have also offered peach, chestnut, sweet potato, muscat, and more. The menu changes depending on the season. Make sure to call before visiting to check sandwich availability.

DATA
〈adito (アヂト)〉
■世田谷区駒沢5-16-1
■03-3703-8181
■12:00〜24:00(LO23:30)
■休業日/水(祝なら営業)、年始営業

■Komazawa 5-16-1, Setagaya, Tokyo
■Closed: Wednesday

☆vol.19〈Akafuku〉at Ise-ShrineClick here!

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