カフェを求めて、東京から世界まで。 福岡の一軒家カフェ〈coba cafe〉へ。ひとクセありのパフェやレモネードに舌鼓!/Alice in Cafeland
カフェ好きで知られるモデル・斉藤アリスが、東京はもちろん、日本全国そして世界のカフェをご案内!
Known for being a model and a lover of cafes, Alice Saito introduces you to cafes from not only tokyo, but also all over japan and around the world!
羽田空港から飛行機で約2時間、向かったのはグルメタウン福岡県。太宰府にある庭つきの一軒家カフェを訪ねました。
It took about 2 hours by plane from Haneda Airport to go to Fukuoka, a city well-known for delicious food. I visited a cafe with a garden in Dazaifu.
「面白いことをしようと常にアンテナを張っています」と話すのは、オーナーの小林理高さん。小林さんのつくる斬新なメニューが、いまSNS上で話題沸騰中。
The cafe owner, Mr. Kobayashi, said “I am always on the lookout for something new”. His unique menu is gaining popularity through social media.
カスバーナーを使って目の前であぶり仕上げたのは、季節のデザート。1パック分のイチゴをぜいたくに盛り付けて、アイスクリームの上のきび砂糖をキャラメリゼしたら完成です。
The seasonal dessert is finished off in front of you with a quick sear from a gas burner. They generously use one whole pack of strawberries and top the ice cream with caramelized brown sugar.
まんまる大きなイチゴを口に頬張ると...幸せ〜♡グラスの中のアイスや焼き菓子もすべて手作りしているそう。
I feel happy when I take a bite of the big, round strawberry. Everything inside the parfait glass is handmade.
ドリンクにも楽しい仕掛けがいっぱい。たとえば、タイ原産の蝶豆花というハーブティーを使った「自家製レモネード」。レモン汁をかけると...
Also, you can feel a sense of fun originality in their drinks. For example, their homestyle lemonade is made with Thai blue tea. When you add lemon juice...
スカイブルーだったレモネードが、紫色に変身。こんなに鮮やかだけど、自然なお茶の色なんだそうです。不思議っ!
The sky-blue lemonade becomes purple! The vivid colors are all natural. Mysterious!
季節のデザートは、桃やリンゴなど訪れる時期によって変わります。詳細はインスタグラム(@coba_cafe_dazaifu)をチェックしてね。
The desserts are made with seasonal fruits such as peaches and apples. Check out their Instagram @coba_cafe_dazaifu for more information.
(photo : Keiichiro Todaka,Saito Alice)
〈coba cafe(コバカフェ)〉
■福岡県太宰府市宰府2-7-4
■11:00~21:00 不定休
■2-7-4 Saifu Dazaifu-shi Fukuoka
■CLOSE: Irregular